KUNNSKAP

Verneombud

Arbeidsmiljoutvalg

Artboard 12 copy

 

 

august 13, 2022

Arbeidsmiljøutvalget - mange mangler stedfortreder og lovpålagt opplæring

Alle virksomheter med over 50 ansatte skal ha Arbeidsmiljøutvalg (AMU), i flg. Arbeidsmiljøloven § 7.1.. Det skal sitte like mange fra hver side i utvalget, minst to fra hver side.…
mai 29, 2022

"En bra dag på jobb" - Et gratis bransjerettet verktøy fra STAMI

  «En bra dag på jobb» gir bedriften et gratis verktøy for å jobbe målrettet og godt med sykefravær- og frafallsproblematikken. Prosjektet har spunnet ut av avtale om inkluderende arbeidsliv…
mai 10, 2022

Har dere ansatte som jobber fra hjemmekontor? Ny forskrift fra 1. juli 2022!

  Begrepet arbeidsmiljø er ikke hugget i stein. Endringer vil stadig skje gjennom endrede måter vi jobber på og organiseringen av arbeidet. En stor endring har skjedd de siste 2…

Varsling kontor

 

Arbeidsmiljøloven bestemmer at alle virksomheter som jevnlig sysselsetter minst fem arbeidstakere må utarbeide varslingsrutiner.

Det dreier seg om arbeidstakers rett til varsling av kritikkverdige forhold i virksomheten, uten at den som varsler skal frykte for sin stilling eller annet.

Men hva skal man kunne varsle om? Og hvordan skal varslingen gjøres slik at den er forsvarlig?
HMS Norge kan hjelpe virksomheten til å utarbeide rutiner som er hensiktsmessige og i henhold til lovens krav.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.med HMS Norge for et uforpliktende tilbud.


§ 2 A-3.Plikt til å utarbeide rutiner for intern varsling
(1) Dersom forholdene i virksomheten tilsier det, plikter arbeidsgiver å utarbeide rutiner for intern varsling i samsvar med § 2 A-1 i tilknytning til det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet.
(2) Arbeidsgiver plikter alltid å utarbeide slike rutiner dersom virksomheten jevnlig sysselsetter minst 5 arbeidstakere.
(3) Rutinene skal utarbeides i samarbeid med arbeidstakerne og deres tillitsvalgte.


.
Kopirett 2022 © HMS Norge AS | Retningslinjer for personvern >